.Penceroboh.

Monday, 7 November 2011

I LOVE MONEY!

Assalamualaikum.

Esok keja. So? Dapat la duit. Yahoooooo!




Kbai, Hahaha

Monday, 31 October 2011

.NILAPURA.


Assalamualaikum.

Buat apa tu? Eh saje nak update pasal cerita NILAPURA ni. Kat TV3 tepat pukul 9mlm aku dah tercongok depan tv. Yelah 1st episod kena tau cerita mula2 dulu. Nanti x faham pulak kan? Hmm mula2 rasa mcm nk tutup je tv. Rasa mcm bosan pun ada tp tgk JUE AZIZ cun melecun je. Batalkan aje niat dihati. Hahaha cantik sungguh JUE AZIZ ni. Aishh mmg minat dia masa Malaysian's Most Beautiful kt 8tv. Habis je tadi rasa mcm tengok lagi. Nak tau apa kesudahan antara Rangga. Ratna dan Dindra. Okayy sama2 kita nantikan. Yeahh!

Inilah sinopsis cerita NILAPURA :


Cerita epik percintaan ini berkisar tentang kehidupan seorang lelaki bernama Putera Rangga yang dilakonkan oleh Amar Asyraf merupakan anak kedua kepada Sultan Zainal Abidin dari negara Nilapura.
Setelah abangnya, Raja Murtaza dibunuh dalam peperangan, Rangga menjadi harapan tunggal bagi ayahandanya untuk mewarisi takhta.
Namun, Rangga merupakan seorang yang suka berfoya-foya dan sering mengabaikan tanggungjawabnya.
Puteri Ratna Emas Lela (Jue Aziz) pula merupakan puteri bongsu kepada Raja Bumida Bimasakti yang berjiwa rakyat dan gemar melakukan kerja-kerja amal.
Ratna sangat rapat dengan Dindra (Ryzal Jaafar), seorang pengawal diraja. Bagi menjaga kepentingan negaranya, Ratna sanggup mengetepikan perasaan cintanya terhadap Dindra dan bersetuju dengan perkahwinan diplomatik yang diaturkan.
Walaupun Ratna cuba berbaik dengan Rangga tetapi Rangga masih meneruskan hubungan dengan Ulia serta mengabaikan tanggungjawabnya sebagai seorang suami dan bakal pemerintah negara Bimasakti.
Maka, Ratna terpaksa menggalas tanggungjawab tersebut untuk memerintah Bimasakti.
Hubungan Ratna dengan Rangga mula berubah selepas Rangga diserang hendap oleh Ghulam untuk merampas kuasa. Rangga menjadi lumpuh dan terpaksa merawat di istana Bimasakti. Dalam kesibukan untuk mentadbir negaranya, Ratna harus bertolak ansur dengan perangai suaminya yang degil dan kuat mengamuk. Akhirnya, Rangga terharu dengan kebaikan Ratna dan mula menguatkan semangat untuk sembuh.Rangga mula menyukai Ratna dan berasa cemburu dengan Dindra.
Rangga telah ditabalkan sebagai pemerintah negara Bimasakti dan mula menjalankan tanggungjawabnya. Apakah cabaran yang sedang menanti Rangga? Bagaimanakah Rangga berhadapan dengan musuhnya? Apakah kesudahan bagi cinta tiga segi antara Rangga, Ratna dan Dindra?
Nantikan kemunculan Nilapura di slot Aksi, mulai 31 Oktober 2011, setiap hari Isnin jam 9.00malam, tentunya di TV3!

Thursday, 13 October 2011

Fuhhh bosan sungguh!

Hello, everyone.
Xtau nak buat apa. Bosan bosann dan bosaaaaaaan. Adoii dalam bosan2 teringat kat kengkawan yg dah lama xjumpa tu. Especially kengkawan kt SMTA, JB. Miss u all damn much yawwww! Bila la dpt jumpa lagi kn? Nak lepak, gelak, and whatever laaa. Hwaaaa okayyy mau choww daaaa~

Wednesday, 5 October 2011

Saje,

Lama x update. Maklum la sibuk study. Kuikui okayy SAJE nak bagitau sekarang dah cuti. Yahooo! Bye

Sunday, 24 April 2011

Letih nyaaaaa....

Fuhhh! Penat sungguh baca buku kan? Aiyakkk. Tapi tkpe sudah lepas itu paper LAW dgn MGT. Adoiii. Bagai nak gila apabila dalam 1 hari ada 2 paper. Aku sampai nak termuntah dah tak tahan sebab banyak sangat nak masuk dalam kepala hotak. Hmmm. Dugaaaaannnn. Tapi Alhamdulillah. Sudah lepas. Boleh enjoyy sikit lah. Emm sikit je. Heee. Tak sabar nak cuti ni. Yeahhhhhh! Nak balik rumah nak duduk main dengan HERO, kucing aku. Comelnyaaaa. HAHA. Babai lah. Tata titi tutu. 

Tuesday, 12 April 2011

Get Set GO!


Haluuu. Aiyoo dah lama tak update belog. Rasa malas sangat sebab banyak assignment, berangan eh silap pulak. Pehh dah dekat final ni. Lagi bape hari ek? Jap nak kira. Wahhh, lagi seminggu je. Adohai. 1st paper mkt310. Agak agak boleh score tak? Ontah lahh. Kena banyak buat revision kan? Ishh dah lah aku ni pemalas. Choiii. Jgn ckp mcm tuh. YAYA U CAN DO IT!! GO GO CHAIYOKKKK! Heee. Aku tak puas hati bila ada 2paper dalam 1hari. Macam mana aku nak sumbat semua dalam kepala otak ni. If aku pandai, takpo lah jugak. Hmmm. Dah lah tuh 2-2 paper membaca. Camno jd lagu ni. Maybe kena usaha lebih sikit baru boleh berjaya kan? tak tau nak cakap apa lagi ni haaa. Okayy lah. Babai. Ingat kata kata ku ini USAHA TANGGA KEJAYAAN. 

Thursday, 17 March 2011

MELAKAohMELAKA

Assalamualaikum. Dah lama sebenarnya nak update pasal MELAKA ni tapi tergendala sebab berukband line macam tuttttt! Adohai. Letih taw. Takde lah letih sangat, tipu je lebih. Kahkah. Aku pegi Melaka ni dengan kawan kawan kuh yang tercinta. Siapa yang tercinta sangat tuhh. Jeng jeng jeng. Mereka adalah KINGwunnyKONG, JEERAjolie dan DYLAcomel (comel ke?). Boleh lahh. Okaaaayy. Sesudah sampai seawal 11malam rasanya. Kami terus beli tiket HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA. (Dalam hati berkata "tak sabar nak tengok YUSRY mengarah"). Pehhh bila dah tengokkk. SUPERB beb! Cayalahhh!! Anda bayangkan macam kita tengah tengok filem OMPUTIH. Bapak bessssttt. Sampai ternganga tengok. HAHA. Yang kawan aku 2orang ni Jeera dan Dyla tak habis habis gelak dalam wayang tengok Dato' Rahim Razali. Dorang kata lawak. Memang pun. Macam Kak Limah je. Wahahahahaha. Tapi filem ni memang terbaik lah. Aku tabik spring kat KRU. TAHNIAH! Takde lah spring sangaaaattt. Kehkeh.


Filem ini mencecah kutipan sebanyak setengah juta pada hari pertama tayangan sekaligus menjadikan filem melayu pertama memungut kutipan terbanyak pada hari pertama tayangan. Wa cayalah sama lu. Kuikui.



Tabik springggggg!! 

Hari kedua pulak pegi Taman Rama rama dan Reptilia. Tak pernah pegi. Kesian kan. Kau ada? Takde kan. Harhar. Eh macam bangang je. Em seronok sangat sebab dapat tengokkk banyak binatang yang comel comel. Sorry tak dapat upload gambar sebab lembab malas nak tungggguuuu. Hmm.

Selepas itu kami pegi main bowling dengan karaoke. Sudah lama tidak buat itu semua. Agakk besttt even 4orang je. Bila lah nak lepak ramai ramai macam dulu kan kan kan. Lepak sama Lala, Ammy, Atyn, Kaka Ika. Huhu. Eh maaf kakak. Not kaka okaaaayy. Hm maybe lain kali kan. Jom lepaaaaaakk! Lepak ah, lepak ah, lepak ah. 

Lepas tuh? Balik lah apo lagiiii. Kwang kwang kwang. Babai. Jumpa lagi. ;))



Opsss! Sambil jalan jalan bosan ambil gambar. Ngeeee~

Thursday, 10 March 2011

ZHANG LAOSHI

Haluuu. Ni hao ma? Ni mang ma? Ni bu mang? Okayyyy set. Jom baca entri ini. 'Mesti korang fikir aku gilaa kan kan kan? Em takde lah. Aku praktikkan je apa yang aku belajar pasal mandarin ni haa. Hee. Aku nak cerita pasal hari ini lah kan. Tadi pagi aku pegi kelas mandarin dengan cikJEERA dan cikSHILA. Tak pasal pasal hujan pulak, redah je lah. Ada payung. Tapiiiiii takde function pun. Apole cikJEERA ni. Aiyakkk! Em cikSHILA baru je balik dari rumah. Kesian kat dia. Dia masih sakit lagi. Tapi rajinkan diri pegi kelas. Bagus kan kan kan? Kenapa lah aku tak macam dia. aku asyik ponteng je. HAHA. Suka suki. 

Okayy dah diam nak cakap pasal kelas mandarin pulakkk. Macam ni ceritanya. Kitorang sampai kelas je, tengok tengok tempat full tinggal meja depan sekali. Dalam hati aku 'pehh depan gilaaaa'. Hmm takpe duduk je. Tak panas lagi kerusi dah kena soal dengan laoshi. Tak pasal pasal. CikSHILA senang je jawab. Lepas tuh aku. Aku terkial kial nak fikir buat ayat 'WEI SHENME' dan 'YINWEI'. Arggghhh! Nasib baik cikJEERA bukak buku. Dapat jugak aku tiru sikit sikit. Wakakakakakaka. Lepas tuh cikJEERA pulak. Terkebil kebil curi curi tengok buku. Comel je. Bhahahahaha. 

Then, kena buat ayat lain pulak berdasarkan gambar dalam buku. Hmm layankan je lah kepala dia. Okay aku dah siap tunjuk kat laoshi. Laoshi kata ayat aku bagusssss. Bagus ke? Macih laoshi. LEBIU lahhhhh. Kahkahkah. Laoshi suruh aku baca ayat aku and then cikJEERA jawab. Yang cikJEERA ni main gelak gelak pulak. Adoiiiiii. Laoshi pun kata: 'Apa ni gelak gelak, jawab lahh' (dengan muka serius). Sumpah lawak! Dah lah duduk depan sekali buat hal pulakkk. Nak balik pulak dia check buku latihan. Ramai jugak tak buat. Tapi aku buat eh. Aku rajin jugak tau tau tau. Ngeeeee~ Dia attack budak yang selalu datang lambat dan ponteng. Pehtu dia boleh tepuk meja cikSHILA. Tak pasal pasal orang tuh kena, dah lah sakit. Semua gelak sebab laoshi LAWAK. LAOSHI KAMU MEMANG DA'BOMB!! Wahahahahaha.

Thursday, 3 March 2011

mana satu?

mana satu pilihan hati uols.
silalah vote. HAHA.




TERIMA KASIH.


Thursday, 24 February 2011

.TENSION.

ARGHHHHHHHHHHH !!

rasa macam nak sepak org lah. adoi. ada sesiapa yg sudi disepak? meh sini. HAHA. bye~

Wednesday, 16 February 2011

ADAM DANISH


comel tk? hee.


sukanya bila dia ceria~



auntie cu sayang adam. weee*



alotsoflove;
.yayayem. aka meow*meow