.Penceroboh.

Thursday, 10 March 2011

ZHANG LAOSHI

Haluuu. Ni hao ma? Ni mang ma? Ni bu mang? Okayyyy set. Jom baca entri ini. 'Mesti korang fikir aku gilaa kan kan kan? Em takde lah. Aku praktikkan je apa yang aku belajar pasal mandarin ni haa. Hee. Aku nak cerita pasal hari ini lah kan. Tadi pagi aku pegi kelas mandarin dengan cikJEERA dan cikSHILA. Tak pasal pasal hujan pulak, redah je lah. Ada payung. Tapiiiiii takde function pun. Apole cikJEERA ni. Aiyakkk! Em cikSHILA baru je balik dari rumah. Kesian kat dia. Dia masih sakit lagi. Tapi rajinkan diri pegi kelas. Bagus kan kan kan? Kenapa lah aku tak macam dia. aku asyik ponteng je. HAHA. Suka suki. 

Okayy dah diam nak cakap pasal kelas mandarin pulakkk. Macam ni ceritanya. Kitorang sampai kelas je, tengok tengok tempat full tinggal meja depan sekali. Dalam hati aku 'pehh depan gilaaaa'. Hmm takpe duduk je. Tak panas lagi kerusi dah kena soal dengan laoshi. Tak pasal pasal. CikSHILA senang je jawab. Lepas tuh aku. Aku terkial kial nak fikir buat ayat 'WEI SHENME' dan 'YINWEI'. Arggghhh! Nasib baik cikJEERA bukak buku. Dapat jugak aku tiru sikit sikit. Wakakakakakaka. Lepas tuh cikJEERA pulak. Terkebil kebil curi curi tengok buku. Comel je. Bhahahahaha. 

Then, kena buat ayat lain pulak berdasarkan gambar dalam buku. Hmm layankan je lah kepala dia. Okay aku dah siap tunjuk kat laoshi. Laoshi kata ayat aku bagusssss. Bagus ke? Macih laoshi. LEBIU lahhhhh. Kahkahkah. Laoshi suruh aku baca ayat aku and then cikJEERA jawab. Yang cikJEERA ni main gelak gelak pulak. Adoiiiiii. Laoshi pun kata: 'Apa ni gelak gelak, jawab lahh' (dengan muka serius). Sumpah lawak! Dah lah duduk depan sekali buat hal pulakkk. Nak balik pulak dia check buku latihan. Ramai jugak tak buat. Tapi aku buat eh. Aku rajin jugak tau tau tau. Ngeeeee~ Dia attack budak yang selalu datang lambat dan ponteng. Pehtu dia boleh tepuk meja cikSHILA. Tak pasal pasal orang tuh kena, dah lah sakit. Semua gelak sebab laoshi LAWAK. LAOSHI KAMU MEMANG DA'BOMB!! Wahahahahaha.

2 comments:

  1. laoshi duibuqi gelak gelak . tapi sumpah kamu sangat lawak . HAHAHAHA

    ReplyDelete
  2. Bhahahahaha. Laoshi lawak kan kan kan? Adoiiiiiii.

    ReplyDelete