.Penceroboh.

Thursday, 17 March 2011

MELAKAohMELAKA

Assalamualaikum. Dah lama sebenarnya nak update pasal MELAKA ni tapi tergendala sebab berukband line macam tuttttt! Adohai. Letih taw. Takde lah letih sangat, tipu je lebih. Kahkah. Aku pegi Melaka ni dengan kawan kawan kuh yang tercinta. Siapa yang tercinta sangat tuhh. Jeng jeng jeng. Mereka adalah KINGwunnyKONG, JEERAjolie dan DYLAcomel (comel ke?). Boleh lahh. Okaaaayy. Sesudah sampai seawal 11malam rasanya. Kami terus beli tiket HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA. (Dalam hati berkata "tak sabar nak tengok YUSRY mengarah"). Pehhh bila dah tengokkk. SUPERB beb! Cayalahhh!! Anda bayangkan macam kita tengah tengok filem OMPUTIH. Bapak bessssttt. Sampai ternganga tengok. HAHA. Yang kawan aku 2orang ni Jeera dan Dyla tak habis habis gelak dalam wayang tengok Dato' Rahim Razali. Dorang kata lawak. Memang pun. Macam Kak Limah je. Wahahahahaha. Tapi filem ni memang terbaik lah. Aku tabik spring kat KRU. TAHNIAH! Takde lah spring sangaaaattt. Kehkeh.


Filem ini mencecah kutipan sebanyak setengah juta pada hari pertama tayangan sekaligus menjadikan filem melayu pertama memungut kutipan terbanyak pada hari pertama tayangan. Wa cayalah sama lu. Kuikui.



Tabik springggggg!! 

Hari kedua pulak pegi Taman Rama rama dan Reptilia. Tak pernah pegi. Kesian kan. Kau ada? Takde kan. Harhar. Eh macam bangang je. Em seronok sangat sebab dapat tengokkk banyak binatang yang comel comel. Sorry tak dapat upload gambar sebab lembab malas nak tungggguuuu. Hmm.

Selepas itu kami pegi main bowling dengan karaoke. Sudah lama tidak buat itu semua. Agakk besttt even 4orang je. Bila lah nak lepak ramai ramai macam dulu kan kan kan. Lepak sama Lala, Ammy, Atyn, Kaka Ika. Huhu. Eh maaf kakak. Not kaka okaaaayy. Hm maybe lain kali kan. Jom lepaaaaaakk! Lepak ah, lepak ah, lepak ah. 

Lepas tuh? Balik lah apo lagiiii. Kwang kwang kwang. Babai. Jumpa lagi. ;))



Opsss! Sambil jalan jalan bosan ambil gambar. Ngeeee~

Thursday, 10 March 2011

ZHANG LAOSHI

Haluuu. Ni hao ma? Ni mang ma? Ni bu mang? Okayyyy set. Jom baca entri ini. 'Mesti korang fikir aku gilaa kan kan kan? Em takde lah. Aku praktikkan je apa yang aku belajar pasal mandarin ni haa. Hee. Aku nak cerita pasal hari ini lah kan. Tadi pagi aku pegi kelas mandarin dengan cikJEERA dan cikSHILA. Tak pasal pasal hujan pulak, redah je lah. Ada payung. Tapiiiiii takde function pun. Apole cikJEERA ni. Aiyakkk! Em cikSHILA baru je balik dari rumah. Kesian kat dia. Dia masih sakit lagi. Tapi rajinkan diri pegi kelas. Bagus kan kan kan? Kenapa lah aku tak macam dia. aku asyik ponteng je. HAHA. Suka suki. 

Okayy dah diam nak cakap pasal kelas mandarin pulakkk. Macam ni ceritanya. Kitorang sampai kelas je, tengok tengok tempat full tinggal meja depan sekali. Dalam hati aku 'pehh depan gilaaaa'. Hmm takpe duduk je. Tak panas lagi kerusi dah kena soal dengan laoshi. Tak pasal pasal. CikSHILA senang je jawab. Lepas tuh aku. Aku terkial kial nak fikir buat ayat 'WEI SHENME' dan 'YINWEI'. Arggghhh! Nasib baik cikJEERA bukak buku. Dapat jugak aku tiru sikit sikit. Wakakakakakaka. Lepas tuh cikJEERA pulak. Terkebil kebil curi curi tengok buku. Comel je. Bhahahahaha. 

Then, kena buat ayat lain pulak berdasarkan gambar dalam buku. Hmm layankan je lah kepala dia. Okay aku dah siap tunjuk kat laoshi. Laoshi kata ayat aku bagusssss. Bagus ke? Macih laoshi. LEBIU lahhhhh. Kahkahkah. Laoshi suruh aku baca ayat aku and then cikJEERA jawab. Yang cikJEERA ni main gelak gelak pulak. Adoiiiiii. Laoshi pun kata: 'Apa ni gelak gelak, jawab lahh' (dengan muka serius). Sumpah lawak! Dah lah duduk depan sekali buat hal pulakkk. Nak balik pulak dia check buku latihan. Ramai jugak tak buat. Tapi aku buat eh. Aku rajin jugak tau tau tau. Ngeeeee~ Dia attack budak yang selalu datang lambat dan ponteng. Pehtu dia boleh tepuk meja cikSHILA. Tak pasal pasal orang tuh kena, dah lah sakit. Semua gelak sebab laoshi LAWAK. LAOSHI KAMU MEMANG DA'BOMB!! Wahahahahaha.

Thursday, 3 March 2011

mana satu?

mana satu pilihan hati uols.
silalah vote. HAHA.




TERIMA KASIH.